TECH-IT-UP

event 5 zile în urmă
record_voice_over Carmen Marina
visibility 317

Percepția calității unui produs/serviciu nu depinde doar de atributele comunicate sau de abilitățile angajaților și colaboratorilor manifestate în fiecare punct de interacțiune cu un client, ci mai ales depinde de așteptările clienților tăi, influențate de satisfacția produselor/serviciilor oferite de competitori și de abilitățile de a compara produse similare, de a înțelege avantajele și dezavantajele comunicate.

Contribuie la dezvoltarea abilităților tuturor stakeholderilor

Diferențiază-te de competitori printr-o poziționare ca expert în domeniu, oferind colaboratorilor și clienților tăi acces la cursuri față în față sau online, predate de către experți din compania ta.

Brandul personal al fiecărui expert contribuie la notorietatea brandurilor companiei, iar o serie de cursuri predate de către aceștia pot deschide căi de comunicare și colaborare valoroase. În plus, când stabilești un preț de listă pentru cursurile predate, vei crește valoarea percepută când oferi acces gratuit sau cupoane de reducere colaboratorilor sau clienților în academia ta.


1. Dezvolți categoria de “educație” [conținut cheie]

Content is king.

Fiecare curs pe care-l vei publica va conține materiale indexate în orice motor de căutare, conținând cuvinte cheie relevante. Conținutul publicat în academia ta de business va putea fi ușor distribuit în canalele sociale create în scopul creșterii unei comunități relevante.


2. Lansezi o nouă sursă de venituri [portofoliu]

Chiar dacă decizi să oferi acces gratuit angajaților, colaboratorilor sau clienților tăi, oricine vrea să învețe aplicat de la experții tăi (inclusiv competitorii tăi, de ce nu?), își va face ușor cont, va plăti cursurile dorite și crești șansele unor oportunități de colaborare la care nici nu te-ai fi gândit. 


3. Motivarea angajaților experți în domeniile lor [compensații & beneficii, dezvoltare abilități, eNPS]

Experții tăi sunt remunerați în funcție de rezultate. La finalul fiecărei luni se creează un raport cu toate achizițiile efectuate la nivel de curs, trainer, categorie cursuri și companie. Poți identifica atât cei mai apreciați traineri după ratingurile primite, dar și angajații care ar putea să beneficieze de cursuri pentru dezvoltarea abilităților didactice online & offline. În foarte scurt timp vei putea înregistra chiar și o creștere a scorului eNPS [employee net promoter score], motivând și dezvoltând propria echipă.


4. Crești satisfacția clienților tăi [NPS]

Clienții tăi vor aprecia accesul preferențial la cursurile tale și vor putea aprecia diferit atributele produselor/serviciilor oferite, putându-le compara mai ușor cu produsele/serviciile competitorilor tăi.


5. Scazi bugetele de training

De ce să plătești companii externe când ai experți care ar putea fi motivați să predea ce știu să facă foarte bine de mult timp? Mai mult, motivarea experților care pot câștiga venituri suplimentare îți va îmbunătăți rata de turnover și implicit vei salva bugete importante de training, fără să licitezi pentru angajarea altora.


Lansăm academii la cheie - platforme web personalizate și securizate, intuitive, adaptabile oricărui ecran, cu încărcare rapidă și roluri cheie pentru gestionarea conținutului.


  • Cursuri online cu vânzare rapidă, plata cu cardul, emitere proformă și factură fiscală la încasare.
  • Cursuri față în față - unde partea de comunicare directă și networking-ul pot face diferența.
  • Consultanță oferită la cererea clienților sau colaboratorilor.